Bomen-en-bijen-wandeling over Fort Isabella

Fort Isabella kent u natuurlijk van de historische gebouwen en de gezellige activiteiten. Maar wist u ook dat het fort een uniek stukje natuur herbergt? Daarom organiseert de Stichting Fort Isabellakazerne voor scholieren speciale bomen-en-bijen-wandelingen over Fort Isabella.

Allereerst neemt natuurkenner Harrie van Engelen, gids van de stichting, uw klas mee over het kazerneterrein. Tussen de meer dan 300 bomen staan algemeen voorkomende soorten zoals eiken en esdoorns, maar ook bijzondere exemplaren zoals twee tempelbomen en tamme kastanjes. Harrie vertelt daarover prachtige details, voortaan zullen uw leerlingen met andere ogen naar deze groene reuzen kijken.

Daarna neemt uw klas bovendien een kijkje bij de bijenkasten van imker Aleks Droog. De bijen verzamelen in de omgeving van Fort Isabella heerlijke honing. Het aanbod in rijke natuur rondom het fort is groot, dus een deel van de honing kan geoogst worden. Terwijl de bijen af- en aanvliegen, vertelt Aleks bevlogen over het werk van de imker.

Uw leerlingen worden op actieve wijze meegenomen door de natuur op Fort Isabella. Met veel interactie!

Doelgroep: groep 6 t/m 8
Duur: ca. 1,5 uur
Kosten: € 60,- per klas

Interesse in een bezoek? Vragen?
Neem contact op met Mieke Kolster: info@fortisabellakazerne.nl

Download de flyer >>