Bomen-en-bijen-wandeling

Wij verzorgen op afspraak groepswandelingen, maar organiseren ook regelmatig zogenoemde instapwandelingen waarvoor individuele personen zich kunnen aanmelden.

Over de wandeling
Fort en kazerne Isabella kent u natuurlijk van de historische gebouwen en de gezellige activiteiten. Maar wist u ook dat het fort een uniek stukje natuur herbergt? Tijdens de bomen-en-bijen-wandeling over Fort Isabella krijgt u er samen met uw gezelschap alles over te zien en horen.

Allereerst neemt natuurkenner Harrie van Engelen, gids van de stichting, u mee over het kazerneterrein. Tussen de meer dan 300 bomen staan algemeen voorkomende soorten zoals eiken en esdoorns, maar ook bijzondere exemplaren zoals twee tempelbomen en tamme kastanjes. Harrie vertelt daarover prachtige details, voortaan zult u met andere ogen naar deze groene reuzen kijken.

Daarna neemt u bovendien een kijkje bij de bijenkasten van imker Aleks Droog. De bijen verzamelen in de omgeving van Fort Isabella heerlijke honing. Het aanbod in rijke natuur rondom het fort is groot, dus een deel van de honing kan geoogst worden. Terwijl de bijen af- en aanvliegen, vertelt Aleks bevlogen over het werk van de imker.

Voor groepen
De kosten voor een wandeling hangen af van de duur en groepsgrootte.
Een typische wandeling van een uur voor een groep van max. 15 personen kost € 50,-

Naar uw wensen kunnen we langere wandelingen verzorgen, voor grotere groepen, met meerdere gidsen enz.
Samen zorgen we voor een passende wandeling.

Voor individuele deelnemers
Tijdens openingsdagen van ons museum start om 14.30 uur een bomen-en-bijen-wandeling waarvoor ook individuele deelnemers zich kunnen aanmelden. Verzamelen bij de Corps de Garde, het poortgebouw van het fort (met de kanonnen). Vooraf aanmelden via info@fortisabellakazerne.nl. Deelname kost € 2,- gepast te betalen bij de start van de wandeling.

Interesse in een wandeling? Vragen?
Neem contact op met ons: info@fortisabellakazerne.nl

 

Uitleg door imker Aleks Droog tijdens de wandeling (foto Isabella Honing)

Uitleg door imker Aleks Droog tijdens de wandeling (foto Isabella Honing)