Erewacht bij het Monument Regiment Wielrijders

Op 2 september vindt een ceremoniƫle herdenking plaats voor de gevallen soldaten van het Regiment Wielrijders. Dit bijzonder eerbetoon wordt gebracht door mensen die militairen van het vml. Regiment Wielrijders uitbeelden.

Elk half uur wordt deze wacht op militaire wijze gewisseld. De ceremoniele wacht duurt van plm. 12.30 uur tot en met 16.00 uur. Deze erewacht is een expliciet in de wet beschreven ceremonie.

De groep die deze uitbeelding verzorgd is de re-enactment Vereniging Historische Militaria, specifiek de Groep Nederland Paraat. Deze levendegeschiedenisgroep, streeft ernaar om de militaire geschiedenis levend te houden, door middel van het zo waarheidsgetrouw mogelijk weergeven van diverse geallieerde militaire eenheden.
Dit geschiedt door het in authentieke uniformen en voertuigen deelnemen aan manifestaties, bevrijdingsoptochten, herdenkingen en door het opzetten van displays en kampementen in zowel binnen- als buitenland. Bij alle activiteiten wordt elk detail nauwkeurig in de gaten gehouden.

Voor een fotoverslag van deze dag kijkt u op onze facebookpagina Erewacht Militaire Wielrijders 2015/fotoreportage