Fort Isabella Fair


Evenementgegevens

  • Datum:

Fort Isabella Fair is niet zomaar een markt, maar een markt mét! Met aandacht, met inhoud en met een randprogrammering. Bij Fort Isabella Fair ontmoet je ondernemers en makers die met liefde over hun producten vertellen. Ook laat je je verleiden om deel te nemen aan een ambachtelijke workshop, een natuurwandeling met inhoud of een lezing over de omgeving.

Rondleiding Isabella kazerneterrein
Ga mee met een gids van de stichting Fort Isabellakazerne en leer over de bijzondere geschiedenis van het complex en de bijzondere gebouwen op het terrein. U passeert daarbij enkele van de rijksmonumenten die het complex telt. Tevens staan wij stil bij het Regiment Wielrijders dat vanaf 1922 tot 1940 op de Isabellakazerne was gelegerd, en het monument dat werd opgericht voor de in Mei 1940 gesneuvelde Wielrijders. De rondleiding wordt gelardeerd met anekdotes over dit bijzonder Regiment.
Rondleiding Fort Isabella
Leuke en leerzaam! Wandel met een gids over het kazerneterrein en hoor over de geschiedenis van het oorspronkelijk Fort Isabella vanaf de bouw (ca. 1614) en hoe dit meer dan drie eeuwen de toegang tot ‘s-Hertogenbosch verdedigde. Natuurlijk is er volop aandacht voor de rol van het fort tijdens het beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629. Wij brengen een kort bezoek aan het 18e eeuws poortgebouw waar een blik geworpen kan worden op de maquette van het Fort Isabella omstreeks 1830.

 

Genoeg te beleven dus! En daarna drink je een kop koffie, of eet je een pannenkoek of burger. Fort Isabella Fair draait mee met de seizoenen. In het voorjaar gaan we naar buiten en in het najaar zoeken we de warmte van binnen weer op!

Meer informatie op: www.fortisabellafair.nl