Militaire Erewacht Militaire Wielrijders


Evenementgegevens

  • Datum:

Mededeling 18 augustus 2020:

De Stichting Fort Isabellakazerne heeft zich helaas genoodzaakt gezien om het oorspronkelijk programma definitief te annuleren n.a.v. regeringsverklaring d.d. 18 augustus!!! Het programma is na overleg met de betrokken medeorganisatoren afgeschaald tot alléén de Militaire Erewacht, welke u op afstand kunt bijwonen (, en de reguliere collectie openstelling vanaf 14.00u).

Het oorspronkelijk gepland evenement zal in 2021 plaatsvinden.

 

Op zondag 13 september a.s. herdenken wij de gevallenen van het Regiment Wielrijders. Dit roemruchte regiment, dat van 1922 tot mei 1940 gelegerd was op de Isabellakazerne in Vught, bood tijdens de Duitse inval in mei 1940 dapper weerstand, maar tegen een hoge prijs. In totaal 77 wielrijders sneuvelden in deze strijd.

De re-enactment groep van het Verband voor Militair Historische Uitbeeldingen zal voor de herdenking traditiegetrouw aantreden op de Isabellakazerne en in een indrukwekkende ceremoniële traditie eer bewijzen aan deze dappere militairen.

Het gehele erewacht-programma zal er als volgt uitzien:

11.00 kranslegging onbewapend, en betrekken van de erewacht onder leiding van de Wachtcommandant
11.30 wisseling van de erewacht
12.00 wisseling van de erewacht
12.30 wisseling van de erewacht
13.00 wisseling van de erewacht
13.30 wisseling van de erewacht
14.00 piket waarbij de Wachtcommandant de laatste wacht ophaalt
14.15 neerhalen van de Nederlandse vlag door laatste Wachtcommandant of aangewezene.

Vanaf 14.00u zal de Collectie Wielrijders opengesteld worden voor bezoekers; i.v.m. Corona worden er 10 bezoekers gelijktijdig toegestaan.

U bent welkom om bij deze erewacht aanwezig te zijn, en gepast respect te tonen c.q. een veilige afstand te bewaren

Wilt u de plechtigheid bijwonen of ’s middags gebruikmaken van de gratis instaprondleiding of een bezoek aan de Collectie Wielrijders, dan dient u zich per email daarvoor aan te melden via info@fortisabellakazerne.nl

Hierin geeft u aan welke personen deelnemen, en hun contactgegevens: mobiel telefoonnummer of adres. (Deze gegevens zullen gedurende 3 weken worden bewaard, en daarna wordt zij vernietigd).