Museum geopend / gratis instaprondleiding


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 01 oktober 2022


Museum geopend
Elke zaterdag (van april t/m oktober) is het Museum Regiment Wielrijders van 14.00 tot 16.30 uur geopend. Het museum is sinds juli 2022 verhuisd! En is nu ook goed toegankelijk voor mindervaliden.

Het Regiment Wielrijders was op de Isabellakazerne gelegerd van 1922 tot mei 1940. Dit regiment – op de fiets! – dat bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog uit 5190 man bestond, leverde dapper strijd tegen de Duitse invallers, maar tegen een hoge prijs. Ons museum vertelt hun verhaal. Gidsen geven desgewenst een toelichting bij de collectie.

Adres: Reutsedijk 17 (bekijk op Google Maps), 5264 PC Vught

Entree: € 4,- per persoon (tot 18 jaar: gratis)

Gratis instaprondleiding
Elke eerste zaterdag van de maand (tijdens openingsdagen van het museum) start om 14.30 uur een gratis instaprondleiding.

Een gids neemt u mee langs de nog bestaande rijksmonumenten en laat zien hoe het fort vanaf de bouw (ca. 1614) meer dan drie eeuwen de toegang tot ‘s-Hertogenbosch verdedigde. Natuurlijk is er volop aandacht voor de rol van het fort tijdens het beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629. In de 20e eeuw werd het fort vervangen door het huidige kazernecomplex. Tijdens de rondleiding vertelt de gids ook over het Regiment Wielrijders en de Tweede Wereldoorlog. Aan het eind van de rondleiding kan het museum over de Wielrijders worden bezocht.

Verzamelen onderaan de trap bij het poortgebouwtje. Vooraf aanmelden niet nodig.