Nacht van de Nacht historische rondleiding


Evenementgegevens

  • Datum:

VOL – VOL – VOL – VOL

De aanmeldingen gingen heel snel. Helaas is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de Historische rondleiding in het donker voor zaterdag 27 oktober.

Tijdens de Nacht van de Nacht op Fort Isabella op zaterdag 27 oktober kun je onder begeleiding van een gids kennismaken met de monumentale vestingwallen van het Fort Isabella die nog rondom het fort liggen. Tijdens de rondleiding die circa 1 uur zal duren wordt je geinformeerd over tal van historische bijzonderheden van dit gebied. Bijvoorbeeld over het beleg van ‘s-Hertogenbosch in 1629 waaraan stormaanvallen op deze vestingwallen vooraf gingen, of de executie van Franse inwoners van ‘s-Hertogenbosch in 1794 op de vestingwallen van Fort Isabella. Maar ook het schootsveld richting Gement en de aanwezigheid van monumentale limietpalen worden toegelicht.
 

Aanmelden

Deelname aan de rondleiding is gratis. Geef je op door een e-mail te sturen naar stichting@fortisabellakazerne.nl met vermelding van je naam en het aantal personen dat deelneemt.

De rondleiding duurt ongeveer een uur en start op zaterdag 27 oktober om 21.00 uur bij de Corps de Garde, het poortgebouw van het fort (met de kanonnen), Reutsedijk 7 in Vught. Daar zal de rondleiding ook eindigen. Houd rekening met gepast schoeisel  en kleding aangepast aan het verwachte weer.

Na afloop is er nog voldoende tijd om onder het genot van een consumptie op te warmen bij de Osteria Ciao Bella.Nacht van de Nacht rondleiding