Open Monumenten Dag


Evenementgegevens

  • Datum:

Traditiegetrouw vindt Open Monumenten Dag dit jaar ook plaats op Fort Isabella. Mede door het thema van dit jaar, ‘duurzaamheid’ zullen enkele bijzondere historische gebouwen, welke duurzaam zijn gerestaureerd, op Fort Isabella opengesteld worden voor het publiek. Bijzonderheden hierover volgen nog!

Als Stichting Fort Isabellakazerne zijn wij elk jaar weer verheugd over één bijzondere gebeurtenis: de Militaire Erewacht bij het monument voor de tijdens de Meidagen van 1940 gesneuvelde Militaire Wielrijders. Ook dit jaar zal deze ceremonie worden uitgevoerd door een escorte van Ergens in Nederland, Vereniging Militair Historische Uitbeeldingen 1900-1940. Dit indrukwekkend programma zal ca. 3 uur in beslag nemen. Nadere programma-details worden hier bekend gemaakt.

Tevens zal die dag een bijzondere tentoonstelling plaatsvinden in de vorm van een display van 5 Nederlandse leger motoren aan het publiek  incl. kleding en aankleding. Deze motoren werden in de jaren ’30 uitgeleverd aan het Nederlandse leger, waaronder ook het Regiment Wielrijders.  De motoren die u zult aantreffen zijn zeer nauwgezet gerestaureerd en de eigenaren zullen graag toelichting verschaffen aan geïnteresseerden. Bij gelegenheid hiervan zal ook een mooie brochure worden verkocht.

Nadere details worden nog gepubliceerd maar reserveert u alvast een bezoek aan Fort Isabella in uw agenda!