Museum geopend / gratis instaprondleiding


Evenementgegevens

  • Datum:

Let op: in verband met de coronamaatregelen is bezoek aan het museum alleen mogelijk als u vooraf heeft gereserveerd, vanwege het beperkte aantal bezoekers dat gelijktijdig toegelaten kan worden. De maximale groepsgrootte voor rondleidingen is op dit moment beperkt tot 10 personen, en max. twee groepen gelijktijdig. Vooraf reserveren is verplicht, ook voor instaprondleidingen. Neem voor informatie en reserveringen contact op: info@fortisabellakazerne.nl of 06-43233275. Dank voor uw begrip.

 

Op zaterdag 4 juli organiseert de Stichting Fort Isabellakazerne om 14.00 uur een rondleiding over de geschiedenis van de Isabellakazerne. Een vrijwillige gids van de stichting neemt u mee langs de nog bestaande monumenten en vertelt hoe het 17e-eeuwse Fort Isabella in de 20e eeuw werd getransformeerd tot het kazernecomplex dat vandaag nog herkenbaar is. 

Tijdens de rondleiding vertelt de gids over het roemruchte Regiment Wielrijders, dat op deze kazerne was gelegerd van 1922 tot mei 1940. Het regiment leverde heldhaftig strijd tegen de Duitse invallers, maar tegen een hoge prijs. Speciaal wordt daarom stilgestaan bij het monument voor de gesneuvelde wielrijders.

De rondleiding duurt ongeveer een uur en eindigt voor het hoofdgebouw van de kazerne. Desgewenst kan daar aansluitend het museum over de Wielrijders worden bezocht (entree 2 euro, tot 18 jaar gratis). 

Het museum over de Wielrijders is ook los van de rondleiding te bezoeken, die dag geopend van 14.00-16.30 uur. Gidsen geven desgewenst een toelichting bij de collectie. Let op: het museum zit op de zolder van het hoofdgebouw (gebruik de bel links van de voordeur) en er is géén lift. 

 

Aanmelden rondleiding 

Deelname aan de rondleiding is gratis. Geef u op door een e-mail te sturen naar info@fortisabellakazerne.nl met vermelding van uw naam en het aantal personen dat deelneemt. 

De rondleiding start op zaterdag 4 juli om 14.00 uur bij de Corps de Garde, het poortgebouw van het fort (met de kanonnen), Reutsedijk 7 in Vught. Bij veel aanmeldingen wordt ook om 15.00 uur een rondleiding georganiseerd.Collectie geopend / instap rondleiding