Oud-Wielrijder herinnert zich …

Enige weken geleden berichtten wij van onze kennismaking met de – inmiddels 100 jarige – oud-Wielrijder Koos van Kessel. Hij heeft ons toegestaan om een interview met hem op film op te nemen. Aan bod kwamen zijn herinneringen aan het muziekkorps waarin hij heeft gespeeld, zijn diensttijd op de Isabellakazerne en zijn inzet tijdens de Meidagen van 1940.Als een waterval werden wij getrakteerd op boeiende verhalen uit zijn diensttijd.

Sedert ons bezoek heeft de heer van Kessel zich gebogen over een oude groepsportret van het 1e Regiment Wielrijders, dat gemaakt is op de Isabellakazerne in de jaren ’30. Van een groot aantal militairen op die foto wist hij zich de namen nog te herinneren.
Voor de bezoekers van de Collectie Wielrijders zullen wij een hulpmiddel maken waarmee wij deze personen voorgoed kunenn identificeren.

Hier ziet u alvast de montagefoto’s met de door Koos van Kessel toegevoegde namen. Knap dat hij deze namen 80 jaar na dato (!) nog weet te produceren ! Op de achtergrond zijn van links naar rechts herkenbaar het Wachtgebouw, de beide Logiesgebouwen, en helemaal rechts het Poortgebouw.

1e Regiment Wielrijders op de Isabellakazerne (vermoedelijk 1936)

1e Regiment Wielrijders op de Isabellakazerne (vermoedelijk 1936)