Rondleidingen Fort Isabella en bezoek museum Regiment Wielrijders weer mogelijk vanaf zaterdag 5 juni

Het is weer mogelijk om rondleidingen over Fort Isabella te organiseren! De versoepeling van de coronamaatregelen maakt het weer veilig en verantwoord om kleinere groepen over het historische terrein te gidsen. Tevens opent op zaterdag 5 juni het museum over het Regiment Wielrijders weer maandelijks de deuren.

Rondleidingen
We zijn verheugd u weer te kunnen gidsen door 400 jaar geschiedenis op één bijzondere plek: Fort Isabella en de Isabellakazerne. Het gaat om groepsrondleidingen voor maximaal 10 personen en maximaal twee gelijktijdige groepen. Naar uw wensen kunnen we de lengte of het onderwerp van de rondleiding aanpassen. Meer informatie over de mogelijkheden en kosten vindt u op onze website: www.fortisabellakazerne.nl

Museum Regiment Wielrijders
Ons museum vertelt het verhaal van het Regiment Wielrijders, dat van 1922 tot 1940 op de Isabellakazerne gelegerd was. Dit regiment leverde in mei 1940 dapper strijd tegen de Duitse invallers, maar tegen een hoge prijs.

Het museum opent weer op de eerste zaterdag van iedere maand, van 14.00 tot 16.30 uur, maar let op: een bezoek is alleen mogelijk als u vooraf heeft gereserveerd vanwege het beperkte aantal bezoekers dat gelijktijdig toegelaten kan worden. Reserveren kan via info@fortisabellakazerne.nl of 06-43233275.

De eerste openstelling is op zaterdag 5 juni. Het museum is gevestigd op de zolder van het hoofdgebouw op Fort Isabella. Entree: € 2,- per volwassene; tot 18 jaar gratis.

Tijdens openingsdagen start om 14.00 uur bovendien een gratis instaprondleiding. U dient ook hiervoor vooraf te reserveren.

Veiligheid
We kijken ernaar uit u weer te verwelkomen in ons museum en tijdens rondleidingen. Voor uw en onze gezondheid is er een coronaprotocol opgesteld. Bij uw reservering voor museumbezoek of een rondleiding wordt u nader geïnformeerd over de getroffen voorzorgsmaatregelen.

Hopelijk weer tot ziens op Fort Isabella!