Wandeling over Isabellakazerne met uw telefoon !

Voor wandelaars en zij die geinteresseerd zijn in recente geschiedenis van de Isabellakazerne en de verhalen daarachter is is sinds afgelopen zomer een wandeling beschikbaar voor op uw smartphone.

Ingang Isabella mobilisatie 1939

De wandeling op de Isabellakazerne neemt de bezoeker mee langs een aantal gebouwen op het terrein waarvan de geschiedenis wordt verteld. Daarbij wordt met name ingegaan op de geschiedenis van het Regiment Wielrijders, een roemrucht regiment dat hier lange tijd was gelegerd.

De wandeling – in de vorm van een app – maakt gebruik van augmented reality, een techniek waarbij oude foto’s, video’s en audio worden geprojecteerd in het landschap. Het bezoeken van de kazerne en de wandeling worden zo een bijzondere ervaring !

Voor een eerste kennismaking download u de app uit de Apple appstore als ook Google Play, de appstore voor Android, en installeert u deze op uw smartphone of tablet. Vervolgens kunt u de wandeling activeren op de Isabellakazerne. Let wel ! Om deze ook daadwerkelijk te kunnen lopen en de informatie te kunnen zien, dient u op de Isabellakazerne te zijn. De wandeling begint bij de oude toegangspoort op de kazerne en brengt u in ca. 45 min. weer op het startpunt terug.

Deze wandeling vormt een onderdeel van ‘Knooppunt Vught’. Dit is een platform in de vorm van een app die gedownload kan worden naar smartphone en tablet. Daarom is deze app beschikbaar in zowel de Apple appstore als ook Google Play. In de komende maanden zullen het aantal wandelingen worden uitgebreid.

Het is de bedoeling dat in de nabije toekomst meer wandelingen op dit platform worden aangeboden. In de onderstaande folder ziet u hoe u in het bezit kunt komen van Knooppunt Vught en de wandeling op de Isabellakazerne.

Algemene Flyer Knooppunt Vught Lowres