Word jij vrijwilliger op Fort Isabella?

De Stichting Fort Isabellakazerne beheert een museum over het Regiment Wielrijders, verzorgt rondleidingen voor groepen op en om het kazerneterrein, en ontvangt schoolklassen. Bovendien wordt historisch onderzoek verricht en beheert de stichting een bibliotheek, foto’s en archief.

Een groeiend aantal vrijwilligers is actief voor de stichting. Vanaf 1 juli 2022 beschikken wij bovendien over een nieuwe locatie op Fort Isabella. Daarom zijn wij op zoek naar versterking van onze groep vrijwilligers.

Word jij rondleider of gastheer/vrouw in ons museum? Nieuwe vrijwilligers worden door ervaren krachten ingewerkt en krijgen een informatiepakket om zich in te lezen in de geschiedenis van Fort Isabella en het Regiment Wielrijders. We organiseren regelmatig een bijeenkomst waar vrijwilligers elkaar ontmoeten, voor gezelligheid en kennis delen.

Belangstelling? Neem contact met ons op via stichting@fortisabellakazerne.nl.

Word jij rondleider op Fort Isabella?

Op Fort Isabella in Vught beleef je meer dan 400 jaar geschiedenis op één plek! Als rondleider vertel je de verhalen van mensen die deze geschiedenis meemaakten. Over Fort Isabella en het beleg van ’s-Hertogenbosch in 1629, over de Isabellakazerne en het roemruchte Regiment Wielrijders, en over talloze andere grote en kleine gebeurtenissen.

We zoeken vrijwilligers die deze rondleidingen willen verzorgen. Je geeft tijdens een wandeling over het terrein enthousiast en deskundig uitleg aan groepen van ca. 15 personen. Rondleidingen duren ca. 1 uur en kunnen op iedere dag in de week worden afgesproken, maar meestal in het weekend. Bij aanvragen voor rondleidingen wordt onder vrijwilligers gevraagd wie de rondleiding kan geven.

Ontvang jij gasten in ons museum?

Op Fort Isabella in Vught beleef je meer dan 400 jaar geschiedenis op één plek! In het Museum Regiment Wielrijders vertellen we het verhaal van dit roemruchte regiment. De wielrijders waren op de Isabellakazerne gelegerd en boden in de meidagen van 1940 dapper weerstand tegen de Duitse invallers, maar tegen een hoge prijs. Als gastheer/vrouw ontvang je bezoekers van het museum en geef je uitleg bij de collectie.

We zoeken gastheren/vrouwen die deze ontvangst en uitleg willen verzorgen. Het museum, gevestigd op Fort Isabella, is in principe iedere zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur geopend. Per kwartaal wordt onder vrijwilligers gevraagd wie op welke dagen beschikbaar is en wordt een planning gemaakt. De meeste vrijwilligers doen een of twee keer per maand een dienst en kunnen zo nodig onderling ruilen.